Anasayfa OPTOMED Metroloji Kalibrasyon ve Egitim Merkezi OPTOMED Metroloji Kalibrasyon ve Egitim Hizmetleri OPTOMED Ulasim ve Erisim Bilgileri
 
 
  Laboratuarlar  
 
Akredite Optik Kalibrasyon Lab
Akredite Basinç Kalibrasyon Lab.
Akredite Sicaklik Kalibrasyon Lab.
Akredite Kutle-Terazi Kalibrasyon Lab.
Elektriksel Kalibrasyon Lab.
Akredite Biyomedikal Deney Lab.
Akredite Boyut Kalibrasyon Lab.
Akredite Hacim Kalibrasyon Lab.
Kuvvet Kalibrasyon Laboratuarı
kalibratör testleri

Ölçüm Cihazlari

Endüstriyel Kalibratör ve Ölçüm Cihazlari Satis
Biyomedikal Ölçüm ve Deney Cihazlari Satis

Proje ve Eğitimler

Anahtar Teslim Laboratuar Kurulumu ve Danismanlik
Akreditasyon, Cihaz Kullanimi ve Yetkinlik Egitimleri
 
     
  Iletisim  
 

OPTOMED Metroloji Kalibrasyon ve Eğitim Merkezi

Adres: Aydınevler Mh. Preveze Sk.
No:21 Maltepe / İstanbul

Tel : 0216 489 45 82 - 92
Fax: 0216 489 45 80

E-Posta: info@optomed.com.tr

 
     
Soru 1

Metroloji ve Kalibrasyon Nedir? Ne için gereklidir?

  Metrolojinin ve Kalibrasyonun, dünyada ve ülkemizde neden gerekli olduğu konusuna kısaca temas etmekte fayda vardır. Öncelikle neden metroloji ve kalibrasyona ihtiyaç duyulmuştur ve neden duyulmak zorundadır? Bu soruların cevabını vermek için bir kaç olayı burada zikretmekte fayda vardır. Acaba insanlar, doğru ölçmeyen bir tıbbi teşhis veya tedavi cihazı ile muayene olmak veya tedavi olmak isterler mi? - Acaba bakkalınızdan, marketinizden aldığınız,maddelerin yanlış ölçen bir terazide tartılması nı nasıl karşılarsınız ? - Acaba, yükseklik göstergesi hatalı çalışan bir uçakla yolculuk etmek ister misiniz? - Acaba hangi işadamı hatalı ölçen bir cihazdan dolayı maddi ve manevi kayıplarına kayıtsız kalabilir? - Acaba evlerimizde kullanılan elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlerin ücretlendirilmesine esas teşkil edecek olan sayaçların hatalı çalışmasını kabullenebilirmiyiz?
Soru 2 Kalibrasyon ve deney laboratuvarları ile ürün/hizmet, sistem ve personel belgelendirmesi yapan kuruluşların akredite olma zorunluluğu var mıdır?
  Akreditasyonla ilgili ulusal ve uluslararası düzenlemeler, bu konuda bir mecburiyet getirmemektedir. Akreditasyon, tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır.
Soru 3 "CE işareti" kısaca nedir?
  CE işareti, Avrupa Birliği'nin, teknik mevzuat uyumu çerçevesinde 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanan bazı Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamına giren ürünlerin bu direktiflere uygun olduğunu ve ürünün üreticisi veya direktifte zorunlu kılınmış ise bir üçüncü taraf uygunluk değerlendirme kuruluşu (onaylanmış kuruluş vs.) gerekli bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini gösteren bir Birlik işaretidir. CE İşareti, ürünlerin, amacına uygun kullanılması halinde insan can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini, diğer bir ifadeyle ürünün güvenli bir ürün olduğunu gösteren bir işarettir. İlgili direktif bu temel gereklerden bir kısmının veya tamamının karşılanmasına yönelik olabilir. Bunun yanısıra, CE İşaretini gerektiren direktiflerin bazıları güvenlikten farklı boyutlarla (örneğin; elektromanyetik uyumluluk, enerji verimliliği gibi) da ilgili olabilmektedir. CE işareti aşağıdaki şekilde sembolize edilmektedir: 
Soru 4 "CE işareti" neden önemlidir? 
  "CE işareti", Avrupa Birliği'nin uyulması mecburi olan birtakım Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında yer alan ürünlere iliştirilen bir işaret olduğu için, söz konusu mevzuat kapsamına giren ve AB üyesi ülkelerde piyasaya arz edilecek olan ürünlerin bu işareti taşıması zorunludur. Diğer bir ifadeyle, bu işaret, ürünlerin, AB üyesi ülkelerde serbest dolaşıma çıkabilmesi için bir çeşit pasaport işlevi görmektedir. Türkiye'nin de Avrupa Birliği mevzuatını uyumlaştırarak uygulayacak olması nedeniyle, ilgili mevzuatın yürürlüğe girmesiyle birlikte, ülkemizde piyasaya arz edilecek ürünlerin de bu işareti taşıması zorunlu hale gelmektedir.
 

Çözüm Ortaklari

Copyright © 2006 optomed.com.tr

Optomed; Yillar içerisinde hizla gelisen teknolojiye karsin metroloji bilimininin en ileri safhada uygulanmasini saglamak amaciyla, Saglik, Tekstil, Makine, Havacilik, Kimya vb. sektörlerin üretim ve hizmet safhalarinda kullanilmakta olan ölçü ve ölçülendirme sistemlerinin kalibrasyon gereksinimlerini minumum ölçüm belirsizlikleri ile saglamak amaçli kurulmustur. Optomed; Klinik mühendisligi departmanlarinin medikal kalibrasyon, test ve muayene ihtiyaçlari konusunda sektörde söz sahibi firmalarin test, analiz ve simülasyon cihazlarini ku Optomed; Dünya lideri markaların test ve analiz cihazlarının temsilciliğini yapmakta olup klinik mühendisliği çalışmaları ile kalibrasyon laboratuarlarının donanım eksikliklerini tamamlamasına yardımcı olur. 
     Optomed; Kuruluşların personellerinin; son teknoloji kalibrasyon, test ve analiz cihazlarına uyumlarının sağlanması için uygulamalı etkin eğitimler vermektedir. 
     Optomed; Geçmiş yıllarda kurulumum faaliyetlerinde bulunduğumuz klinik mühendisliği laboratuarında kullanılan test, analiz ve kalibrasyon cihazlarının doğruluklarının ispatlanması ve kalibrasyonlarının yapılması hususunda ileri teknoloji yatırımlarını tamamlamış olup, ALMANYA, NORVEÇ, AMERİKA ve FRANSA dan aldığımız eğitimlerle firma bilgi birikimlerini güncel tutmaktadır.  Basınç Kalibrasyonu 
Boyut Kalibrasyonu 
Biyomedikal Kalibrasyonu 
Elektrik Kalibrasyonu 
Hacim Kalibrasyonu 
Kuvvet Kalibrasyonu 
Optik Kalibrasyonu 
Sıcaklık Kalibrasyonu 
Terazi Kütle Kalibrasyonu 
Medikal Kalibrasyon 
Medikal Test Cihazları Kalibrasyonu Kalibrasyon nedir 
Kalibrasyonun Önemi 
Hastanede Kalibrasyon Süreci
Kalibrasyon yapılabilmesi için gerekli şartlar
Kalibrasyon Prosedürleri
Kalibrasyon Periyodu
Kalibrasyon Sertifikası 
Biyomedikal Kalibrasyon Eğitimi
Kalibrasyon Standartları  llanarak saglik kuruluslarinda bulunan tüm medikal cihazlarin ulusal ve uluslar arasi standartlara göre elektriksel güvenlik testlerini ile yogun bakim, ameliyathane, laboratuar, radyoloji, göz ünitesi cihazlari, ileri teknoloji görüntüleme sistemleri ve medikal lazer cihazlarinin test, kalibrasyon ve muayenelerini yapmaktadir.